Дневник - Медиапорт.::Загрузись по полной::.
Вторник, 07.05.2024, 20:59 | Приветствую Вас Гость

Медиапорт


В первое десятилетие XXI века НАТО значительно изменилась по сравнению с тем союзом, что был создан для обеспечения безопасности в 1949 г. За время своего более чем полувекового существования Североатлантический союз и мир в целом развивались такими путями, которые не могли предвидеть основатели НАТО.

 

НАТО стала совсем другой по сравнению с той организацией, которая в течение сорока лет «холодной войны» осуществляла оборону Западной Европы или даже той, что наблюдала за переходным периодом в Европе после «холодной войны» в девяностые годы. Интеграция новых государств-членов неизбежно повлечет за собой процесс дальнейшей адаптации, необходимый для учета интересов большего числа членов и поддержания способности Североатлантического союза своевременно принимать свои решения. Более того, стратегическая обстановка продолжает меняться и поэтому потребуется ускорение темпов развития НАТО для противодейс ... Читать дальше »

Просмотров: 2117 | Добавил: mediaport | Дата: 16.12.2008 | Комментарии (1)

З метою протидії піратству НАТО планує надіслати до берегів Сомалі 7 військових кораблів.
Як передає УНІАН, про це заявив офіційний речник НАТО Джеймс Аппатурай сьогодні на брифінгу у рамках неформальної зустрічі міністрів оборони країн – учасників операції НАТО в Афганістані, яка проходить у Будапешті.

Дж.Аппатурай наголосив, що сьогодні увага світової спільноти, зокрема, таких організацій як НАТО, ООН і Євросоюз зосереджена на протидії міжнародному піратству.

У зв’язку з цим він ... Читать дальше »

Просмотров: 707 | Добавил: mediaport | Дата: 16.12.2008 | Комментарии (3)

Полеміка на тему НАТО рідко обходиться без апеляції до подій на Балканах. Звертання до балканської теми, як правило, супроводжується міфологізацією "слов'янської єдності" та "антислов'янської" спрямованості НАТО. Далі - тільки факти...

 

После распада бывшей Югославии внимание и энергия Североатлантического союза были в значительной степени сосредоточены на Балканах. Для прекращения или предотвращения там конфликтов НАТО трижды прибегала к военному вмешательству — в Боснии и Герцеговине в 1995 г., в Косово в 1999 г., и в 2001 г. в бывшей югославской Республике Македонии. В настоящее время она возглавляет там две миротворческие миссии — Силы стабилизации (СФОР) в Боснии и Герцеговине и Силы для Косово (КФОР) в южном сербском крае Косово. Обе миссии ставят своей целью гарантировать обстановку безопасности, в которой все граждане, независимо от своего этнического происхождения, смогут жить в мире, и гд ... Читать дальше »

Просмотров: 594 | Добавил: mediaport | Дата: 16.12.2008 | Комментарии (0)

Коментарі на даному блозі часто грішать тенденційністю. Зокрема, позиція "сам не читав, але засуджую" - вряди-годи зустрічається:) Тож трохи лікнепу (ліквідації неписьменності) - не завадить. Для зручності "коментаторів" - з російськомовного джерела.

 

В начале девяностых годов в ряде восточноевропейских стран пришли к выводу о том, что вступление в НАТО позволит им лучше всего реализовать свои интересы обеспечения безопасности в будущем, и они выразили намерение стать ее членами.

В марте 1999 г. в НАТО вступили три бывшие государства-партнера — Венгрия, Польша и Чехия — в результате чего в ее составе стало девятнадцать стран. На пражском саммите Североатлантического союза в ноябре 2002 г. еще семь стран (Болгария, Латвия, Литва, Румыния, Словакия, Словения и Эстония) получили приглашение начать переговоры о вступлении в НАТО. В марте 2004 г. они официально вступили в Североатлантический союз. ... Читать дальше »

Просмотров: 538 | Добавил: mediaport | Дата: 16.12.2008 | Комментарии (1)

З інтерв'ю колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка УНІАН. Запитання: Ви повторюєте непопулярну у наших політиків національного спрямування річ про відкликання заявки на ПДЧ. Але не вийде так, що оця вся попередня праця, оці всі євроатлантичні зусилля будуть викинутими у кошик? Відповідь:

Моя позиція щодо ЄС і НАТО відома і вона не змінилася. А згадану Вами заяву я  зробив свідомо, щоб спонукати нашу владу до дій. Перейти від пустих розмов, від намагань перекласти відповідальність за свою неспроможність на інші держави до реального підняття стандартів життя в Україні. План дій щодо набуття членства в НАТО – це документ, який потрібний не НАТО, а Україні. Нам потрібна сильна армія, яка є в американців, нам потрібна сильна демократія, яка ... Читать дальше »

Просмотров: 964 | Добавил: mediaport | Дата: 16.12.2008 | Комментарии (0)

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп СХЕФФЕР заявив, що Україна та Грузія і надалі є кандидатами на членство в Альянсі, незважаючи на заперечення Росії, а також конфлікт навколо сепаратистських регіонів Грузії.

 

В інтерв’ю Бі-Бі-Сі Я.СХЕФФЕР зазначив, що події, які відбулись у серпні (російсько-грузинська війна - УНІАН), не змусять керівництво НАТО відступитися від власного рішення щодо інтеграції України та Грузії до Альянсу, якщо вони відповідатимуть критеріям членства.

"То було чітке рішення, ухвалене головами держав та урядів країн-членів НАТО на квітневому саміті у Бухаресті. Грузія та Україна можуть у майбутньому стати членами НАТО, якщо звичайно ви ... Читать дальше »

Просмотров: 596 | Добавил: mediaport | Дата: 16.12.2008 | Комментарии (2)

Навчальний курс „Застосування сили в боротьбі з тероризмом” за підтримки програми „Наука за мир і безпеку” відбувся в Бішкеку, Киргизстан, з 8 по 12 вересня 2008 року.

П’ятиденна програма спрямована на посилення міжнародної співпраці з питань боротьби проти терористів і ознайомлення з нею представників Киргизстану, які борються проти загрози тероризму.

Експерти з НАТО детально вивчають міжнародні юридичні контракти і договори, пов’язані з боротьбою проти тероризму і обговорюють питання застосування сили в аспекті міжнародного права.

Тренування проводить Зразковий центр захисту від тероризму (COE-DAT), розташований в Анкарі, Туреччина. Центр пропону ... Читать дальше »

Просмотров: 579 | Добавил: mediaport | Дата: 16.12.2008 | Комментарии (0)

Тому що членство України в НАТО сприятиме розвитку двосторонніх взаємин з Росією і служитиме зміцненню європейської безпеки.

На цьому наголосив міністр оборони України Юрій ЄХАНУРОВ сьогодні під час виступу на тему «Україна між Росією і НАТО – виклики політики оборони і безпеки» перед слухачами Військової академії Королівства Данія. Зазначений захід відбувся у рамках візиту Ю.ЄХАНУРОВА до Данії.

«Наближення України до Альянсу не спрямоване проти жодної третьої країни, передусім Російської Федерації. Як і всі країни – члени НАТО Україна прагне розвивати добросусідські взаємовигідні відносини з Росією. Ми пропонуємо Росії відвертий діалог. Членство України в Альянсі лише сприятиме розвитку двосторонніх взаємин з Росією і служитиме зміцненню єв ... Читать дальше »

Просмотров: 575 | Добавил: mediaport | Дата: 16.12.2008 | Комментарии (0)

В коментарі до попередньої замітки Гість ISV 2008/09/05 16:35:03 написав: "Нашел не плохую статью про НАТО, после прочтения мне многое стало понятно!" Пропоную ознайомитися всім.
Просмотров: 570 | Добавил: mediaport | Дата: 16.12.2008 | Комментарии (0)

Служба безпеки України підготувала і виставила на своєму сайті гарний стислий текст - огляд переваг членства у НАТО для простих громадян України.

ПЕРЕВАГИ ЧЛЕНСТВА УКРАЇНИ В НАТО З ТОЧКИ ЗОРУ БЕЗПЕКИ ГРОМАДЯН

Що міг би дати нам, пересічним українцям, вступ до НАТО?

Головна перевага членства в НАТО полягає у політичній здатності Альянсу забезпечувати мир в інтересах громадян, упереджувати конфлікти та знімати протиріччя шляхом компромісу, співробітництва і партнерства.

НАТО - це Європа

Європа - це добробут, соціальна захищеність, високі життєві стандарти, якісна медицина, освіта та екологія. Якщо ми дійсно прагнемо жити в Об'єднаній Європі з її економічними та соціальними перевагами, маємо усвідомити, що вступ до НАТО покращить перспективи вступу України до Європейського Союзу, а п ... Читать дальше »

Просмотров: 572 | Добавил: mediaport | Дата: 16.12.2008 | Комментарии (0)

1 2 »
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Реклама

Друзья сайта
Реклама

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 8